dream with Flora
Dream with Me





Template were made by flwsdaisy. Image was taken from transparent and tutorial from wanaseoby.xoxo
Nyári röpdesszertek :)
2011. július 12. | 7/12/2011 | 0Comment

Igaz, hogy nyáron így meg úgy kell figyelni a kalóriákra,de egy-egy süti erejéig igazán eltekinthetünk ettől. ^^
A következő desszerteket úgy válogattam össze, hogy ne kelljen sokat problémázni velük, így a hőségben is könnyen elkészítheted :)

Meggyes rétes

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 4 evőkanálnyi összetört babapiskóta
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag réteslap
  • olaj
  • fahéj
Egy konyharuhát nedvesíts be, majd óvatosan hajtogass ki rajta 2-3 réteslapot. Kend meg a legfelső tetejét pici olajjal, majd szórd meg cukorral, babapiskótával, és ízlésed szerint fahéjjal. A kimagozott, lecsepegtetett meggyet szórd rá, és a maradék cukrot is. Óvatosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tedd bele. Előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süsd meg. Hogy a hőséget csillapítsátok tálaláskor vanília fagyival is kiegészíthetitek. :)


Sárgabarackos muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg sárgabarack
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 8 evőkanál tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál sütőpor
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojásokat, a joghurtot és a tejet, és keverd össze. Végül a liszttel vegyített sütőport, valamint a meghámozott, apróra vágott barackot is keverd a masszához. Adagold a papírral kibélelt muffinformákba a masszát, majd előmelegített sütőben süsd meg.

 

 

Epres túrótorta

 Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • fél kg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 3 dl tej
  • fél kg eper
 A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a túrót és a citrom héját a tojássárgájával jól keverd ki. Majd főzd össze a tejjel az étkezési zselatint, ha kihűlt, akkor keverd össze az előzőekkel.Ezt követően öntsd tortaformába a masszát. A tetejére rakj epret. Végül önts a gyümölcsre tortazselét. Rakd be a hűtőbe körülbelül 2 órára. Utána már szeletelhető.




És hogy ne csak finomat együnk, hanem igyunk is valami jót, hoztam pár egyszerűen elkészíthető innivalót is. :)

Nem tudom, ki hogy áll a smoothie-val, de ha még nem ismernéd, elárulom nem kell megijedned. Egy nagyon egyszerűen elkészíthető turmix-szerűségről van szó. Kipróbálni sajnos még én se tudtam,de minél hamarabb meg szeretném kóstolni. A smoothie-ról,smoothie receptekről többet megtudhatsz itt.

Következő hűsítőm már sokkal ismertebb. 100% hogy te is hallottál már a milkshakeről.
  • Milkshake – néhány gyümölcsöt összeturmixolunk, majd tejet adunk hozzá és habosra turmixoljuk. Ha szükséges, mézzel vagy fruktózzal édesítjük. Gyerekek kedvence a banán és a málna/eper milkshake! 



Vagy itt vannak például a jól bevált koktélok,mint például az Eprecske vagy a Virgin mojito.

  • Eprecske:6 db eper, néhány csepp zöldcitrom, 2 cl bodzaszirup, 6 cl kefír, jégkocka. Az egészet elektromos mixerben elkeverjük, szívószállal tálaljuk.
  • Virgin mojito: 5 mentalevél, 1 zöldcitrom, 1 tk (nád/barna)cukor, gyömbér. A nyolcadokra vágott zöldcitromot és a cukrot összenyomjuk, ezután hozzáadjuk a mentaleveleket, ezeket is belepréseljük a citromlébe (elég az aromája, a leveleket nem kell apróra tépni). Jégkockát adunk hozzá és gyömbérrel felöntjük.







És ha a forró nyári hangulatot még tovább szeretnénk bódítani, rakhatunk bele alkoholt is. (De azért csak mértékkel!! ;) )

Limoncello:

Hozzávalók:
  • 4 db kezeletlen vagy bio citrom
  • 3,5 dl vodka (kb. 40 %-os)
  • 10 dkg cukor
  • 175 ml víz
Elkészítés:
  1. A citromokat öntsük fel annyi forró vízzel, ami ellepi, és hagyjuk benne állni kb. 30 percet. Ezáltal esetleges szennyeződések lejönnek és a héj is könnyebben hámozható.
  2. Zöldséghámozóval vágjuk le a héjat úgy, hogy minél kevesebb fehér rész legyen rajta. Helyezzük ezt a héjat egy steril, lezárható üvegbe (pl. tejesüveg vagy gyümölcsleves üveg), és öntsük rá a vodkát. Hagyjuk egy hétig érni.
  3. A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, hűtsük le, és adjuk a citromos-alkoholos alaphoz. Hagyjuk sötét, hűvös helyen további 3-4 hétig állni. Fogyasztás előtt szűrjük át a likőrt.